Biffgryta med syltlök och potatis

416 kcal
4 portioner 
 
Lövbiffsgrytan som jag hittade på en sida och tyckte det lät riktigt gott. Ju mer jag tittade på receptet och började se vad jag skulle ha insåg jag att detta är en slags biffstroganoff, med syltlök.
Ursprungsreceptet är med ris, men jag tog potatis denna gång för att få ner kalorierna. Så det blev 416 kalorier med potatisen.  Utan potatis,  dvs bara grytan blir 298 kalorier.
Här hittar du originalreceptet.
 
Ingredienser:
600 g lövbiff 
1,5 msk Oxfond
1,5 msk japansk soja
1,5 msk tomatpuré 
0,5 tsk dijonsenap 
2,5 dl milda mini mat 4%
1,5 dl grön mjölk 
0,5 msk vetemjöl
100-150g syltlök (receptet är räknat på 150g men det blev en del så man kan nog minska lite)
600g potatis
1 msk rapsolja, till stekning.
 
Tillagning:
  • Strimla nötköttet och stek det i smör i omgångar i en gryta. När allt kött fått fin färg, lägg allt kött i grytan och fortsätt att steka.
  • Tillsätt tomatpuré, oxfond, soja, senap och grädde.
  • Rör ut mjölet i lite av mjölken och häll i tillsammans med resterande mängd mjölk. Låt allt koka upp och koka i cirka 20 minuter.
  • Häll av lagen från syltlöken och ha sedan i den i grytan. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokt potatis.
 
 
Nötkött, Recept, Under 500 kcal | | Kommentera |
Upp