Kotlett i senapsås
Gillar man julskinka så är denna rätt en hit!
Jag började laborera hej vilt och det blev faktiskt ganska bra. Maken tyckte det var supergott. Men han tycker ju om det mesta så 😄
Det var ett tag sedan jag gjorde den här rätten så lite osäker på exakt hur mkt senap jag använde och om jag kan ha skrivit lite tokigt så jag rekommenderar att man provsmaka sig fram.
Receptet är beräknat på nedanstående i alla fall. För 4 portioner blir det 387 kcal per portion.
Ingredienser
400 g benfri kotlett
2 dl minifraiche 5%
Ca 3-4 msk stark grovkornig senap
Ca 3-4 msk slitstark senap
1 dl vatten
1 msk milda culiness
Salt och peppar
900 g potatis
2 dl minifraiche 5%
Ca 3-4 msk stark grovkornig senap
Ca 3-4 msk slitstark senap
1 dl vatten
1 msk milda culiness
Salt och peppar
900 g potatis
Tillagning
Koka potatis.
- Skär av fett och stek kotletterna. Ta ur de ut pannan och lägg åt sidan på en tallrik när de fått färg.
- Blanda cremefraiche, senap, vatten och salta och peppra. OBS! Jag är lite osäker om jag skrivit för mkt senap eller inte då det var ett tag sedan jag gjorde denna rätt och skrev ner slarvigt så ta lite åt gången och smaka av.
- Lägg sedan i kotletterna i såsen och låt puttra en stund.
- Servera med pressad potatis och valfritt tillbehör.