Zucchinienchiladas
Supergoda kalorisnål enchiladas som är VEGO!
Går säkert att göra veganska genom att byta ut mejeriprodukter.
4 portioner och 246 kcal per portion
Ingredienser
500g zuchini
1 lök
2 klyftor vitlök
300 g vegofärs
125 g körsbärstomater
1 tsk italiensk salladskrydda
1 grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
0,5 tsk chiliflakes
1 dl vatten
2 dl minifraiche 5%
2,5 dl riven ost 10%
1 lök
2 klyftor vitlök
300 g vegofärs
125 g körsbärstomater
1 tsk italiensk salladskrydda
1 grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
0,5 tsk chiliflakes
1 dl vatten
2 dl minifraiche 5%
2,5 dl riven ost 10%
Tillagning
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Dela körsbärstomater i mindre bitar.
- Hacka lök och fräs. Pressa i vitlök.
- Lägg i vegofärs och stek.
- Tillsätt salladskrydda, chiliflakes buljongtärning, tomatpuré, soja och fräs snabbt (ca 1 min) med färsen.
- Lägg i körsbärstomater och vatten och låt puttra en stund. Salta och peppra.
- Skär zucchini med en osthyvel, potatisskalare eller liknande på längden i tunna, långa skivor.
- Lägg 3 skivor i omlott, strö över lite av färsen och rulla ihop.
- Lägg rullarna i en form.
- Täck zucchinirullarna med creme fraiche och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 20 min.