Kyckling i tomatsås
Supergod tomatig kyckling som jag i princip snott rakt av detta recept. Men, bytt ut grädden.
Receptet är på 479 kcal per portion (4 portioner)
Ingredienser
650 g kycklingfilé
2,5 dl milda minimat 4%
1 lök
2 klyftor vitlök
Ca 400 g passersde eller finkrossade tomater
60 g svarta oliver
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk senap
1 tsk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2,5 dl milda minimat 4%
1 lök
2 klyftor vitlök
Ca 400 g passersde eller finkrossade tomater
60 g svarta oliver
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk senap
1 tsk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
1 msk flytande margarin
1 kruka Färsk basilika
Salt och peppar
700 g potatis
1 kruka Färsk basilika
Salt och peppar
700 g potatis
Tillagning
- Stek kycklingfiléerna i milda culiness så de får fin färg. Salta och peppra.
- Finhacka löken och låt den fräsa med i pannan
- Riv ner vitlöken i stekpannan. Stek tills löken börjar bli mjuk.
- Strö över vetemjölet, rör runt och häll i tomatkrosset.
- Smula i buljongtärningen och tillsätt senapen och balsamvinägern.
- Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter tills filéerna är genomstekta. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.
- Strimla basilikan och rör ner på slutet. Jag slängde även i lite Oliver mot slutet. (Inräknat i receptet)
- Klyfta potatisen och lägg på en plåt med rapsolja och kör i ugn i 200 grader tills potatisen känns klar och fått färg.
- Servera kycklingen med potatisen.