Ugnsrostade rotfrukter med korv och kall senapsås
Super enkel "allt i ett" på plåt in i ugnen.
425 kcal eller 470 kcal per portion beroende på hur mitt sås man gillar att dränka maten i 😄 (jag älskar sås så på bilden är det det dubbla om jag inte minns fel)
Ingredienser
500 g maträtt proteinkorv chorizo
700g potatis
300g morot
2 st rödlök
1 msk rapsolja
Salt
Kall sås:
2 dl minifraiche 5%
1 tsk honung
1 tsk dragon
1 msk stark skånsk grovkornig senap
700g potatis
300g morot
2 st rödlök
1 msk rapsolja
Salt
Kall sås:
2 dl minifraiche 5%
1 tsk honung
1 tsk dragon
1 msk stark skånsk grovkornig senap
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär rotfrukterna i stavar eller mindre bitar.
- Rör runt med salt och olja på en plåt och sätt in i ugnen
- Här kan man egentligen göra lite som man vill om man vill steka korven eller köra även den i ugn. Jag var lat och skar korven på längden och slängde in den på rotfrukterna efter ca halva tiden. Det är svårt att säga exakt hur länge rotfrukterna ska vara i ugnen så man får testa sig fram pga olika storlekar osv. Jag blir själv tokig på recept som säger ca 20 min men i slutändan blir det typ 40 min. Beräkna ca en halvtimma plus/minus.
- Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kall. Låt de görna få stå och dra tills sig en stund.