Pekingsoppa
En kryddig varm soppa att värma sig med perfekt i dessa vintertider!
Receptet är för 4 portioner och 281 kcal per portion
Ingredienser
400g kycklingfilé
250 g skalade räkor
1 ägg (går att utesluta)
2 L vatten
3 tärningar hönsbuljong
0,5 st purjolök
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
Ca 8 st champinjoner
1 burk skivad Bambuskott
2 msk tomatpuré
1 msk sötströ
2 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
2 krm ättiksprit 12%
1,5 msk potatismjöl
Svartpeppar (ev salt)
250 g skalade räkor
1 ägg (går att utesluta)
2 L vatten
3 tärningar hönsbuljong
0,5 st purjolök
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
Ca 8 st champinjoner
1 burk skivad Bambuskott
2 msk tomatpuré
1 msk sötströ
2 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
2 krm ättiksprit 12%
1,5 msk potatismjöl
Svartpeppar (ev salt)
Tillagning
- Koka upp vatten och buljongtärningar. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och lägg i buljongen. Koka i 3 min.
- Skölj och strimla purjolöken. Skölj och hacka paprika, och vitlök fint.
- Skär champinjoner i kvarter och dela bambuskotten på längden Lägg allt i soppan och tillsätt tomatpuré och koka i ca 10 min.
- Smaka av med socker, soja, sambal oelek och ättiksprit. Ev lite svartpeppar. Red av med potatismjöl/maizena utrört i lite kallt vatten.
- Vispa upp ägget lätt och låt det rinna långsamt, nästan droppa i soppan.
- Lägg i räkorna först när soppan kokat klart, annars blir de sega.