Nasi Goreng
Jag har aldrig ätit Nasi Goreng. Så har ingen aning om hur det ska smaka. Men det här smakade faktiskt bra så delar med mig. Jag har roddat ihop lite olika recept till mitt eget.. Så smakar det inte som en Nasi goreng, så kan vi typ kalla det för Nikas goreng eller något. (Borde jag googla vad Nasi Gorent betyder kanske först?)
Hur som! receptet är för 4 personer och på 492 kcal
Ingredienser:
700 g kycklinfilé
1,5 dl bamsamtiris (okokt)
3 mellanstora lökar
(ca) 6 dl finstrimlad eller hackad vitkål
1 röd paprika
1 grön paprika
3 klyftor vitlök
2 tsk curry
3 tsk paprikapulver
2 tsk kinesisk soja
100 g skalade räkor
1 msk smör och rapsoja
Salt och peppar
Tillagning:
- Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
- Skär kycklingen i mindre bitar, strimlor eller hur du vill ha den och stek den i lite av matfettet med salt och peppar. Lägg sedan undan kycklingen på ett fat.
- Skiva löken, skär vitkålen i strimlor eller mindre bitar. Skär paprika i mindre bitar.
- Stek lök och virkål med lite av matfettet.
- När löken och kålen börjar mjukna lite så presar du över vitlök, i med curryn och låt det fräsa en liten stund.
- Släng sedan i paprika och kycklingen. Häll över paprikapulver och soja. Blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av curry och salt.
- Häll över räkorna och blanda med det kokta riset.