Yakisoba
Tema asiatiskt igen!
Japansk fastfood när den är som bäst! Det här var en av mina favoriter när jag var i Tokyo men då köpte jag det oftast som snabbnudlar och åt på hotellrummet när man tog en paus. Yakisoba och Niko levde jag mest på när man ville ha något enkelt eller snabbt 😀
Jag utgick från ett recept på Tasteline men gjorde om lite. Det är på 497 kcal för 4 portioner.
Ingredienser:
250 g äggnudlar
400 g kalkonbacon
ca 4 st salladslökar
1 morot
100 g shitake svamp (eller annan valfri svamp man kan hitta)
250 g vitkål
1 bit färsk ingefära
2 vitöksklyftor
0,5 msk rapsolja till stekning
Sås:
3 msk ketchup
3 msk Worcesterhiresås
3 msk japansk soja
2 msk strösocker (går nog att byta ut till sötströ eller annat alternativ ej provat dock)
Tillagning:
- Koka nudlarna i 1 minut kortare tid än vad det står på förpackningen. Skölj i iskallt vatten i durkslag tills nudlarna är kalla. Låt rinna av.
- Blanda alla ingredienserna till såsen.
- Skär kalkonen i mindre bitar. Stek det så det får lite färg eller stekyta i en torr panna (eller med lite olja beroende på panna men helst utan)
- Strimla vitkålen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skiva svampen.
- Skala och skär moroten i tunna stavar och skiva salladslöken i bitar.
- Stek vitlök och ingefära under omrörning i några sekunder i lite olja.
- Lägg i övriga grönsaker och låt fräsa i några minuter.
- Tillsätt fläsket och nudlarna och låt fräsa samman i 1-2 minuter. Häll på såsen och låt fräsa ihop i ytterligare 1-2 minuter.