Varm bulgursallad
Hittade några recept när googlade runt på bulgursallad och knåpade ihop en egen med lite idéer från andra.
Här kommer en enkel, mättande (och vego!) bulgursakkad på 264 kcal.
För 4 portioner
Ingredienser:
2 dl bugur (okokt)
1 tärning grönsaksbuljong
1 paprika röd
1 rödlök
1 pkt kidneybönor (380 g)
1 burk/pkt stora vita bönor
2 klyftor vitlök
2 matskedar kinesisk soja
500 g champinjoner
1 tsk rapsolja
Tillagning:
- Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen men släng i buljontärningen i vattnet.
- Skiva lök, tärna paprika, och skär champinjonerna i kvartar. Riv eller pressa vitlök.
- Fräs grönsakerna i oljan tills de är mjuka.
- Tillsätt soja, bönor och bulgur och rör om.
- Smaka av med salt och peppar.