Biff med bambuskott

Asiatiskt igen.
Denna gång en kinsesisk rätt. Biff med bambuskott.
Receptet är på 4 potioner och en portion är på 492 kalorier.
 
Ingredienser:
500 g lövbiff
250 g champinjoner
1 burk bambuskott (140 g, kan skivas på längden i mindre bitar)
1 lök
3 msk vatten
2 msk Maizena
1 msk riven ingefära
3 klyftor vitlök
1 tärning köttbuljong
4 msk ostronsås
2 msk Kinesisk soja
0,5 msk sesamolja
0,5 msk Hoisinsås (kan uteslutas)
1 msk rapsolja (till stekning)
4 dl vatten
Ev lite till maizena
3 dl jasminris (okokt)
 
Tillagning:
  • Blanda ihop 3 msk vatten, ingefära, 1 vitlökskkyfta och salt. 
  • Strimla lövbiffen och lägg i en påse tillsammans med "marinaden" och låt ligga i kyl i några timmar eller tills dagen efter.
  • Skiva champinjoner och stek i lite olja tills mestadels av vätskan försvunnit. Lägg undan på en tallrik.
  • Klyfta eller skiva löken och finhacka vitlöken.
  • Stek biffen. När den börjar bli klar, lägg i lök, vitlök och låt steka någon minut eller 2 till. 
  • Lägg sedan i  champinjoner, bambuskott, vatten (4 dl), buljongtärning, ostronsås, sesamolja, Soja, hoisinsås och låt puttra i ca 10 min. 
  • Om såsen är för lös kan man reda ut den med lite extra maizna och vatten.
  • Koka ris, och servera biffen med riset.
 
 
 
Nötkött, Recept, Under 500 kcal | |
Upp