Biff med bambuskott
Asiatiskt igen.
Denna gång en kinsesisk rätt. Biff med bambuskott.
Receptet är på 4 potioner och en portion är på 492 kalorier.
Ingredienser:
500 g lövbiff
250 g champinjoner
1 burk bambuskott (140 g, kan skivas på längden i mindre bitar)
1 lök
3 msk vatten
2 msk Maizena
1 msk riven ingefära
3 klyftor vitlök
1 tärning köttbuljong
4 msk ostronsås
2 msk Kinesisk soja
0,5 msk sesamolja
0,5 msk Hoisinsås (kan uteslutas)
1 msk rapsolja (till stekning)
4 dl vatten
Ev lite till maizena
3 dl jasminris (okokt)
Tillagning:
- Blanda ihop 3 msk vatten, ingefära, 1 vitlökskkyfta och salt.
- Strimla lövbiffen och lägg i en påse tillsammans med "marinaden" och låt ligga i kyl i några timmar eller tills dagen efter.
- Skiva champinjoner och stek i lite olja tills mestadels av vätskan försvunnit. Lägg undan på en tallrik.
- Klyfta eller skiva löken och finhacka vitlöken.
- Stek biffen. När den börjar bli klar, lägg i lök, vitlök och låt steka någon minut eller 2 till.
- Lägg sedan i champinjoner, bambuskott, vatten (4 dl), buljongtärning, ostronsås, sesamolja, Soja, hoisinsås och låt puttra i ca 10 min.
- Om såsen är för lös kan man reda ut den med lite extra maizna och vatten.
- Koka ris, och servera biffen med riset.