Köttfärsbiffar med paprika v.2
Jag testade att göra köttfärsbiffarna igen men ändrade lite i receptet och tog couscous istället för bulgur.
Av någon konstig anledning blev detta recept på 404 kcal per protion (4 portioner) men kan ju bero på köttfärsens fetthalt och att jag tog bort ägget. Salladen är dock inte inräknad men det var det inte i det första heller och det brukar jag oftast inte räkna med.
Kanske var det inte samma mängd couscous till också. Hur som helst kommer version 2 här:
Ingredienser:
Biffar:
500g nötfärs låg fetthalt. I detta recept så använde vi under 10%
1 halv röd paprika (spara gärna andra halvan till sallad att servera till)
0.75 dl mjölk grön
1/2 dl ströbröd
1 lök
1 halv röd paprika (spara gärna andra halvan till sallad att servera till)
0.75 dl mjölk grön
1/2 dl ströbröd
1 lök
ca 1 msk vegeta
1 tsk spiskummin
1,5 tsk paprikapulver
Ca 1/2 msk smör att steka i
Salt & Peppar
Tzatziki:
1 klyfta vitlök
1 klyfta vitlök
ca 2 dl riven gurka
300g grekisk yoghurt (larsas 0%)
Salt & Peppar
ca 2 dl Ajvar relish (stark eller mild spelar ingen roll)
ca 2 dl Ajvar relish (stark eller mild spelar ingen roll)
2 dl torr couscous
1 tsk rapsolja (eller vad som står enligt förpackningen för 2 dl)
Salt och vatten enligt instruktioner på förpackningen.
Tillagning:
- Låt 1/2 dl ströbröd svälla en stund med ca 3/4 dl mjölk.
- Riv en lök.
- Hacka en halv paprika i små bitar.
- Blanda köttfärs, lök, paprika, kryddor, och ströbrödsmjölk. Salta, peppra.
- Forma 4 biffar.
- Stek biffarna på medelvärme.
- Tzatzikin:Blanda yoghurt, vitlök och riven gurka som du kramat ur vätskan ifrån. Salta o peppra efter smak.
- Tillaga 2 dl couscous enligt isntruktion på förpackningen. I normala fall tror jag det är 3 dl couscous för 4 portioner med 2 räcker gott och väl.
- Servera biffar med couscous, ajvar relish valfri styrka, tzatziki och eventuellt sallad.