Kryddiga Vego Enchiladas

För flera år sedan hittade jag ett recept på veetariska enchiladas i en tidningar när jag satt i ett väntrum.
Världens enklaste rätt. Med åren har jag gjort om det på olika sätt flera gånger och nu gjorde jag det i en lite lättare variant. Jag tror att gör jag om lite till som tanken var från början kan man få ner kalorierna ännu mer men just denna gång var jag lat.
En enchilada är på 354 kcal men ganska mättande. Jag återkommer när jag lyckats fixa ett bättre recept igen tills dess får man räkna med olika tillbehör som mättar 😃
 
Ingredienser:
750 g vegofärs (denna gång tog jag formbar färs men funkar med vilket som)
2 dl Lätt creme fraiche paprika och chili
1-2 dl mini fraiche 5% (eller inget alls) beroende på hur starkt man vill ha det (receptet är baserat på 2 dl)
1 burk tacosås (mild i detta recept)
1 dl lätt yoghurt
1-2 dl riven ost 10% (receptet är på 2 dl)
8 tortilla bröd från No fairytales (jag tog paprika chili)
 
 
Tillagning:
  • Bryn vegofärs
  • Tillsätt creme fraiche och låt värmas på några min.
  • Rulla 8 st enchiladas och lägg i en form eller på en plåt
  • Häll över tacåsåsen. Det är en fördel att lägga lite tacosås i botten under enchiladasen så de itne bränner fast om man vill slippa smör eller olja.
  • Klicka över yoghurten över allt
  • Strö över osten.
  • In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills det får färg.
Servera med vad du vill! 
 
 
 
 
Recept, Under 400 kcal, Vego | |
Upp