Svamprisotto med kyckling balsamico

4 personer 399 kcal per portion.
 
Det här receptet har jag gjort för flera år sedan när jag testade viktväktarna. 
Hittade receptet nu och gjorde om det lite för att få ner kalorierna ännu mer.
Kom ner till 399 kcal och smakar fortfarande lika gott.
Jag gjorde risotton med hönsbuljong denna gång då jag hade inte grönsaksbuljong hemma.
En annan sak är att jag är urusel på att göra risotto. Jag lyckas aldrig få till det så jag har alltid dubbla vätska. 😃 
Är man en hejare på risotto så tar man hälften av buljongen, som i ursprungsreceptet. Då får man även ner de ytterligare några kalorier.
Originalreceptet hittar du här.
 
Ingredrienser:
450 g kycklingfilé 
100 g Kalkonbacon (går även bra med kycklingbacon)
2 msk japansk soja
2 msk Balsamvinäger
1 tsk torkad salvia
2 tsk rapsolja
2 dl Avorioris (risottoris)
250 g champinjoner
2 tärningar höns eller grönsaksbuljong
1 liter vatten
1 dl riven slanke dancia 10%
Salt och Peppar
 
Tillagning:
  • Dela filéerna på längden och krydda med salvia.
  • Rulla in kycklingbitarna i kalkonbacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min i 225°.
  • Dela champinjerna i i bitar, fräs i oljan i en gryta eller stekpanna.
  • Blanda i riset och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
  • Koka buljong och tillsätt någon dl i taget och rör om. Låt koka i ca 20 min, rör i osten och låt den smälta.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera med kyckling och sallad. (Sallad ej inräknad i kalorierna)
 
Kyckling, Recept, Under 400 kcal | |
Upp