Pizzasallad
Supergod pizzasallad som är enkel att göra. 89 kcal per portion när jag räknade ut det i Lifesum.
Jag kan tyvärr inte ta creds för denna sallad då jag i princip kopierat det rakt av. Ursprungsreceptet hittar ni här.
Ingredienser:
400 g vitkål1 liten röd paprika
1,5 msk kallpressad rapsolja
1,5 msk vatten
1 msk ättika
0,5 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk sötströ
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Tillagning:
- Strimla vitkål och paprika tunnt, gärna med en osthyvel.
- Lägg strimlorna i ett durkslag och häll kokande vatten över så att grönsakerna mjuknar lätt. Låt rinna av ordentligt och lägg sedan i en skål.
- Blanda rapsolja, vatten, ättika, italiensk salladskrydda, sötströ, salt och svartpeppar. Häll dressingen över grönsaksstrimlorna och blanda ordentligt.
- Låt salladen stå i kylen i en burk med tätslutande lock tills den ska ätas (gärna något dygn i förväg eller minst en timme).

