Majssoppa med pizzabullar

Har tagit en liten paus då haft fullt upp med vardagliga livet helt enkelt. Men nu tänkte jag uppdatera med lite recept!
 
Slängde ihop en majssoppa genom lite inspiration från olika recept jag googlade efter.
Denna soppa blev en hit hos min 1 åring som slukade flera portioner medans 2 åringen föredrog pizzabullarna... såklart. 😃
Ett STORT plus är att om man skippar kalkonbaconen så är soppan faktiskt VEGANSK!
Soppan är på 297 kalorier och receptet är för 4 personer.
Pizzabullarna är på 188 kalorier och då har jag räknat på 2 bullar per portion. Receptet är faktiskt på 8 portioner om du får ut 16 bullar så är man fortfarande hungrig kan man ju kanske ta en till 😉 i  mitt fall så åt ungarna upp resten.
Totalt: 485 kcal
 
Majssoppa:
2 burkar majs på 340g (340g x 2)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk olivolja
0,5-1 tsk spiskummin
1 liter vatten
100 g kalkonbacon
0,5 tsk smör
Salt & Peppar
 
Pizzabullar:
1 pkt färdig pizzakit
150g Mager ost 12%
 
Tillagning Soppa:
  • Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Det behöver inte vara finhackat, allt ska ändå mixas i slutet.
  • Släng i majsen och fräs lite lite.Häll med spadet från 1 burk, eller 2 beroende på hur mycket spad som finns. Jag hällde med lite så det inte bränns fast så lätt.
  • När det fräst en liten stund, häll i vattnet och de 2 buljongtärningarna. Låt koka upp och koka några minuter.
  • Mixa soppan med en stavmixer (eller annan mixer) Men var försiktig då soppan är varm!
  • Krydda med spiskummin, salt och peppar efter smak.
  • Stek kalkonbaconen i smöret så det blir så knaprigt som det går med kalkonbacon.
  • Skär baconen i strimlor eller bitar och strö över soppan
 
Tillagning pizzabullar:
  • Sätt på ungen på 200-225 grader beroende på ugn.
  • Lägg ut pizzadegen.
  • Bred ut pizzasåsen men ta inte allt utan lite  mer än hälften bara så inte bullarna blir för geggia.
  • Strö över osten men lämna en liten bit utan på ena långsidan då det annars kommer ändp tryckas ut när du rullar ihop. 
  • Rulla ihop som en rulltårta, eller som vid bullbak från långsida till långsida.
  • Lägg bullarna i bullformar. Nu gjorde inte jag detta så har inte räknat med detta i receptet men man kanske behöver pensla ett jättetunt lager med olja i formarna beroende på vilken form man använder då mina var ganska dåliga och vissa fastnade i formen.
  • Grädda i ugnen 10-15 minuter beroende på ugn och tempratur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept, Under 500 kcal, Vego | Recept | |
Upp