Vegetarisk korvgryta med panamat och potatismos

412 kcal
Den här maträtten kommer även den från en matkasse vi brukade ha.
Egentligen är det vanlig korv men om man byter ut mycket till vegetariskt så får man ner kalorierna ganska rejält.
Nu gjorde jag misstaget att få hem Anammas prinskorv som inte alls är samma konsistens som annan vegokorv jag använt tidigare, så det blev lite mer som köttbullar. 😃 men gott blev det ändå.
I denna kasse fanns även en krydda de använde sig mycket av i rätterna som heter panamat. Jag mailade faktiskt deras kundtjänst och fick då reda på vad som ingick i kryddan. Jag fick dock inte måtten på hur mycket av allt.
Har inget recept för det än då första gången jag gjorde den blev den identisk med originalet men denna gång inte riiiiktigt bra sätt jag vill dela med mig av den än. Men det kommer!
Det här är de som jag fick reda på att kryddan innehåller paprika, spiskummin, peppar, kryddpeppar, torkade grönsaker (vitlök, lök), havssalt, torkade örter (timjan, oregano). Jag mortlade dessa i olika mänger men tror att det finns en liknande om man googlar på panamat eller panama krydda. MEn som sagt, när jag lyckats få till det så återkommer jag med rätta måtten 🙂
Potarismoset är toppen att även göra till barnen då man smugglar ner lite palsternacka så de får i sig lite rotfrukter 😁
(Men skippa eventuellt gräslöken, mina petar ut minsta avvikande de kan hitta)

Den här rätten är på 412 kcal. Originalreceptet är på 703 kcal.

Ingredienser:
300 g vegetarisk korv
4 dl matlagningsgrädde mini 4%
1 medelstor lök 
2 st mindre morötter eller 1 stor
600 g potatis
1 stor palsternacka eller 2 små
2 matskedar tomatpuré 
2 matskedar worcestershiresås 
3 klyftor vitlök
1 tärning köttbuljong 
4 matskedar mjölk grön
Ca 2 teskedar rapsolja beroende på hur mycket det behövs i stekpannan
2-3 teskedar panamatkrydda
100g färsk bladspenat 
Gräslök (för dekoration och i potarismoset om man vill)

Tillagning:
  • Skär potatis och palsternacka i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills bitarna känns mjuka.
  • Häll av vattnet och tillsätt mjölken mosa det,  samt tillsätt lite gräslök om man vill ha det.
  • Skiva löken tunt, grovhacka morot och skär korven i slantar.
  • Hacka, riv eller pressa vitlöken.
  • Stek korv, lök, morötter i rapsoljan tills löken blivit mjuk.
  • Tillsätt vitlök, tomatpuré, panamatkrydda, worcestershiresås, och smulad köttbuljong samt rör om.
  • Tillsätt matlagningsgrädde. Sjud i några minuter.
  • Tillsätt spenaten och rör runt tills den sloknat.
  • Salta och peppra efter smak.
  • Servera med moset och strö över gräslök.
 
Korv, Recept, Under 500 kcal, Vego | |
Upp