Souvlaki

482 kcal
4 portioner 
 
Souvlaki. Äter det väldigt sällan så vet egentligen inte om det smakar som "äkta" men gott var det.
Använde dessutom grillpanna för att få mer kolgrillskänslan 😄
Man kan byta ut kycklingfilé till nöt eller fläskkött om man vill.
Det blev väldigt mycket tzatziki, så minskar man lite kommer man nog  ner i kalorier.
Välj vilka grönsaker du vill och tycker bäst om.
 
Ingredienser:
600g kycklingfilé 
4 st orientalisk tunnbröd
3 dl grekisk yoghurt 0%
200g gurka
2-3 klyftor vitlök
Citron saft, ca 1/4 del saft från 1 citron
0.5 -1 msk Oregano 
1 msk rapsolja
Salt och peppar
 
1 stor röd paprika
250g cocktailomater
1 dl tärnad gurka
0.5 - 1 Tunt skivad rödlök
Lite mindre än ett halvt salladshuvud
4 Grillpinnar 
 
Tillagning:
  • Lägg pinnar i blöt om det är träpinnar.
  • Gör en marinad på oljan, oregano, 1-2 pressade vitlöksklyftor och citronsaften. Salt och peppar.
  • Dela kycklingen i mindre bitar och blanda med marinaden. Låt gärna stå och dra i några timmar om möjligt.
  • Dra kycklingen på pinnar och stek tills de är genomstekta. Det går även att köra i ugn också.
  • Riv gurka och krama ur vätskan.
  • Blanda gurkan med 1 klyfta pressad vitlök och yoghurten. Salta och peppra.
  • Hacka, tärna och skiva grönsakerna efter tycke. 
  • Servera allt tillsammans med libabröd. Om man vill, strö lite 10% fetaost över.
 
 
Kyckling, Recept, Under 500 kcal | |
Upp