Lövbiff med gorgonzola
4 portioner
349 kalorier per person
Den här rätten brukar vi ha som "finmiddag" på helgerna.
Nu var det ett tag sedan vi åt den och kom på att den borde man kunna göra lite kalorisnålare.
Servera med valfritt tillbehör exempelvis potatis, eller lyxa till det med något annat. Vi körde med en risotto denna gång.
Ursprungsreceptet finns här:
Ingredienser:
400 gram lövbiff i tunna skivor
1 tsk rapsolja till stekning
Salt & peppar
Ca 2-3 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Gorgonzola
2½ dl arla gräddmjölk 6% (funkar även med mini mat 4% för mindre kcal)
1 msk kalvfond
Tillagning:
1 tsk rapsolja till stekning
Salt & peppar
Ca 2-3 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Gorgonzola
2½ dl arla gräddmjölk 6% (funkar även med mini mat 4% för mindre kcal)
1 msk kalvfond
Tillagning:
- Ställ in ugnen på 200 grader.
- Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du för länge blir dom lägg sega.
- Lägg upp på ett fat vartefter.
- Skiva tomaterna, lägg i botten i en ugnsform. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över.
- Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med kalvfond och gräddmjölk och slå över tomaterna.
- Lägg lövbiffen ovanpå, smula över osten och gör ett lager till med lövbiff och gorgonzola. Gratinera i ca 15-20 min.

