Lax med romsås

4 portioner
477 kcal per portion 
 
Slängde ihop lax med romsås, potatis och broccoli för någon dag sedan.
Tyvärr var röd stenbitsrom slut så det fick bli röd kaviar men det funkade bra det med.
 
Ingredienser:
500 g laxfilé 
700 g delikatesspotatis 
0,5 tsk olivolja 
100 g fryst broccoli 
Salt och peppar
 
Romsås:
75g röd stenbitsrom (eller röd caviarmix)
1/2 finhackad rödlök
Ca 10 g finhackad dill (inte så exakt, ta efter smak)
2 dl Arla mini fraiche 5%
100 g (1dl) Larsa grekisk yoghurt  0%
0,5 dl Hellman'S lättmajonäs (går säkert bra med annan lättmjonäs)
Salt och peppar 
 
Tillagning:
  • Sätt på ugnen på 200 grader
  • Koka potatis 
  • Smörj en form med olivolja och lägg i laxfilé
  • Salta och peppra laxen 
  • Koka broccoli enligt förpackningen 
  • Sätt in laxen i mitten av ugnen i ca 15 minuter beroende ugn.
  • Servera med lax med potatis, romsås och broccoli 
 
Romsås:
  • Finhacka rödlök.
  • Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Gör gärna såsen en stund i förväg så den får dra sig lite.
 
 
 
Fisk, Recept, Under 500 kcal | |
Upp