Lax med romsås
4 portioner
477 kcal per portion
Slängde ihop lax med romsås, potatis och broccoli för någon dag sedan.
Tyvärr var röd stenbitsrom slut så det fick bli röd kaviar men det funkade bra det med.
Ingredienser:
500 g laxfilé
700 g delikatesspotatis
0,5 tsk olivolja
100 g fryst broccoli
Salt och peppar
Romsås:
75g röd stenbitsrom (eller röd caviarmix)
1/2 finhackad rödlök
Ca 10 g finhackad dill (inte så exakt, ta efter smak)
2 dl Arla mini fraiche 5%
100 g (1dl) Larsa grekisk yoghurt 0%
0,5 dl Hellman'S lättmajonäs (går säkert bra med annan lättmjonäs)
Salt och peppar
1/2 finhackad rödlök
Ca 10 g finhackad dill (inte så exakt, ta efter smak)
2 dl Arla mini fraiche 5%
100 g (1dl) Larsa grekisk yoghurt 0%
0,5 dl Hellman'S lättmajonäs (går säkert bra med annan lättmjonäs)
Salt och peppar
Tillagning:
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Koka potatis
- Smörj en form med olivolja och lägg i laxfilé
- Salta och peppra laxen
- Koka broccoli enligt förpackningen
- Sätt in laxen i mitten av ugnen i ca 15 minuter beroende ugn.
- Servera med lax med potatis, romsås och broccoli
Romsås:
- Finhacka rödlök.
- Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Gör gärna såsen en stund i förväg så den får dra sig lite.
