Korvstroganoff

4 portioner
438 kcal per portion
 
Jag är uppvuxen på korvstroganoff som min pappa alltid gjort och den har alltid varit på mjölk. Så när jag sedan ätit ute eller hemma hos någon annan som har serverat med grädde i så har det varit väldigt ovant. (Men gott såklart, det är ju grädde 😄)
Så för mig är det här inte "smalmat".. förutom att nu för tiden blir det mindre portioner 😉
 
Denna stroganoff älskar även kidsen, trots att det är lök i. En sak som min pappa lärde mig också var att slänga i en skvätt vatten i löken när den steks så den får koka och bli mjuk. På så sätt märker inte barnen av löken 😄 jag vette sjutton om detta sabbar smaken, men det funkar och mina barn äter det i alla fall.
 
Tips! Byt ut falukorven mot kycklingkorv eller vegansk middagskorv för att få ner fler kalorier eller utöka portionerna då de har färre kalorier.
 
Ingredienser:
160g (2 dl) Basmatiris
400g falukorv med extra hög kötthalt
1 msk Senap
4 msk Tomatpuré 
1 Gul lök
4 dl Grön mjölk
0,5 tsk rapsolja (att steka i, men beroende på stekpanna kan det behövas mer och så höjs kcal lite)
Salt och peppar 
 
Tillagning:
  • Koka riset enligt förpackning 
  • Finhacka lök och stek
  • Skiva falukorv i stavar
  • Stek korven tillsammans med löken
  • Lägg i senap, tomatpuré och låt fräsa någon minut eller två
  • Häll i mjölk och låt sjuda ca 10 min 
  • Servera stroganoff, ris och sallad eller grönsaker till.
 
 
 
 
 
Fläskkött, Korv, Recept, Under 500 kcal | |
Upp