Indonesisk kycklinggratäng
4 portioner
440 kcal per portion inkl ris
Den här receptet hittade jag på viktväktarnas hemsida.
Jag har inte gjort om det men däremot rekommenderar jag att man tar mindre sambal om man inte gillar stark mat för denna rätt är STARK.
Ingredienser
600g Kycklingbröstfilé
1 grön Paprika
2 dl Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 klyfta Vitlök
2 tsk (eller 1-2 tsk) Curry
1 tsk Sambal oelek
1 dl Mango chutney
2 dl Ris, okokt
1 grön Paprika
2 dl Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 klyfta Vitlök
2 tsk (eller 1-2 tsk) Curry
1 tsk Sambal oelek
1 dl Mango chutney
2 dl Ris, okokt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
- Blanda matlagningsgrädde med pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn i ca 20-30 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.
