Dragonkyckling med Klyftpotatis och Brysselkål
Har flera gånger gjort denna rätt som är SÅ god!
Denna gång bytte jag ut till mini fraiche istället för lätt fraiche och då gick kalorierna ner lite till.
Jag delade kycklinfiléerna i mindre bitar denna gång för att få det jämnare mellan portionerna då jag hade bara 3 filer efter jag vägt klart.
Ursprungsreceptet (som är på 491 kcal) hittar ni här:
Mitt recept, som enligt lifesum är på 391 kcal:
Ingredienser:
600 g Kycklingfilé Färsk
1 st Gul lök
2 st klyftor Vitlök
2 dl Creme Fraiche Mini
2 dl Vatten
1 msk Dragon - torkad
1 msk Kycklingfond Buljong
Salt och svartpeppar - Efter smak
600 g Potatis Fast
ca 1 msk Rapsolja
Salt
Tillbehör
500 g Brysselkål (fryst)
Salt
Tillagning
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda potatisen med lite av oljan och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
- Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna. Dela kycklingen i mindre delar om det behövs.
- Stek kycklingfiléerna i lite av olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
- Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med kycklingen i 1 min. Tillsätt mini fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong i pannan. Låt puttra ihop i 7-10 min under lock. Eller täck pannan med ugnsfolie. Smaka av dragonsåsen med salt, peppar.
- Tillbehör: Koka brysselkålen enligt instruktioner på förpackningen
Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål.
