Delize
4 portioner
425 kcal per portion
Älskar Delize. Använt mig att ett befintligt recept som jag sedan gjort om. Receptet hittar du här:
Jag har bytt ut lite ingredienser för att föra det mer "kalorivänligt".
Jag hoppade även över steget om att sila tomatsåsen då jag hade varken tid eller ork för det. Men det gör man som man vill.
Ingredienser
6 färska lasagneplattor
1 Zucchini
200 slanke dancia eller annan 10% ost
150 g kokt skinka, tunna skivor
Tomatsås:
1gul lök
1,5 tsk rapsolja (eller mer om det behövs beroende på panna men då fler kcal)
1 burkplommontomater (400 g)
1 tesked sötströ
Bechamelsås:
2,5 msk smör
2,5 msk vetemjöl
5 dl grön mjölk
2 tsk salt
0,5 krmvitpeppar
2 krm muskot
6 färska lasagneplattor
1 Zucchini
200 slanke dancia eller annan 10% ost
150 g kokt skinka, tunna skivor
Tomatsås:
1gul lök
1,5 tsk rapsolja (eller mer om det behövs beroende på panna men då fler kcal)
1 burkplommontomater (400 g)
1 tesked sötströ
Bechamelsås:
2,5 msk smör
2,5 msk vetemjöl
5 dl grön mjölk
2 tsk salt
0,5 krmvitpeppar
2 krm muskot
Rullar:
- Skiva och strimla zucchinin.
- Fräs den i olja. Salta och låt den svalna.
Tomatsås:
- Skala och hacka löken. Fräs i oljan ca 3 min.
- Tillsätt tomater, salt och socker.
- Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Passera genom trådsil.
- Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn.
- Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan.
- Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.
Béchamelsås:
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning.
- Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.
- Sätt ugnen på 225°. Dela rularna på mitten.
- Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelåsen och tomatsåsen över rularna. Strö över den rivna osten.
- Gratinera mitt i ugnen 18–20 min. Servera gärna med sallad
