Chicken Cashew

Kör ett lite "tema asiatisk" då jag verkligen ÄLSKAR asiatisk mat.
Har kommer en rätt på chicken cashew. 
Jag har tagit det mesta av receptet från Zeina's kitchen  men gjort om lite grann dels för att få ner kalorierna men dels för att det ska gå lite snabbare. Sen vill jag inte ha det jättestarkt heller.
Då lifesums app kraschat och buggat de senaste dagarna har jag fått räkna ut kalorierna via en annan app så jag hoppas det är hyfsat rätt.
Rätten är på 429 kcal per portion och receptet är för 4 personer.
 
Om du inte hittar neutrala osaltade nötter så dra eventuellt ner lite på ljusa sojan och/eller salta inte.
Jag hittade bara rostade salta nötter och tycker rätten blev lite för salt. Men jag älskar å andra sidan salt så god var den ändå 🙂
 
 
Ingredienser:
2 dl neutrala cashewnötter (osaltade och orostade)
400 g kycklingfilé
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk rapsolja (eller valfri olja)
Ev. Salt och peppar efter smak
 
Sås:
0,5 dl ljus soja
0,5 dl ostronsås
0,5 dl söt soja 
1 msk fisksås 
1 msk röd currpasta (thailändsk)
0,5 dl vatten
 
2 dl jasminris
 
 
Tillagning:
  • Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  • Strimla eller skär kyckling i bitar. 
  • Skär paprikan i större bitar. Klyfta löken.
  • Riv ingefära och vitlök.
  • Stek kycklingen med oljan. (Om möjligt, spara lite av oljan till resterande ingredienser om det skulle behövas)
  • När kycklingen börjar bli klar, lägg i ingefära och vitlök och stek någon minut.
  • Lägg sedan i resterande grönsaker och stek några minuter.
  • Häll i såsen, vänd ner cashewnötterna och låt puttra i några minuter. (ca 10 min)
  • Servera med ris och eventuellt någon valfri sallad.
 
 
 
 
Kyckling, Recept, Under 500 kcal | |
Upp